Vad är det som ger dig mer följare på instagram? Fler visningar på videos? Engagerade följare?
Mitt konto började för ungefär 4 år sedan då jag började experimentera med ett flöde som ”stark tjej som hittar på konstiga saker” Jag försöker ha en tydlig profil med vem jag är så följare lätt känner igen vad de får på min sida.
 
Instagram är något som jag lagt ner och lägger ner mycket tid på. Jag tycker det både är kul och intressant hur plattformen ändras med nya algoritmer samtidigt som det blir fler användare och såklart svårare och svårare att ta sig fram.
 
Jag tänkte dela med mig av några små korta instagram tips.
 
1. Vem är du?
Se till att ha en tydlig plan över vem du är på sociala media.
 
2. Vilken är din målgrupp?
I vilket land finns dina följare och när är de aktiva på sociala media.
 
3. Gör en tydlig plan
När, var, hur och vad ska du posta för att nå målgrupp.
 
Sedan är det ”bara” att sätta igång och skapa content.
 
En del utav det jag gör som sociala media konsult är att jag hjälper företag att göra  en content plan för att nå rätt målgrupp och skapa engagemang med både konsumeter samt ambassadörer. Mina många timmar på de olika plattformarna har gett mig en hel del kunskap kring vad som fungerar och inte. Ständigt nyfiken på att lära mig mer.

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.