När jag fick frågan om att bli ambassadör för hjärtuppropet kändes det självklarhet att tacka ja. Det känns som ett otroligt viktigt budskap att sprida vidare hur man gör hjärt och lungräddning och information om hjärtstartare.

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst och i alla åldrar.
Överlevnadschansen är låg om det inträffar utanför sjukhus, endast 10% överlever
av 10.000 inträffade hjärtstopp varje år. Varje dag mister människor livet i hjärtstopp i vårt land – och de flesta hjärtstopp sker i hemmet. Det är någons mamma, pappa, nära vän eller anhörig.
Om någon startar hjärt – och lungräddning inom en minut och använder en hjärtstartare
inom 3 minuter ökar överlevnadschanserna markant.

Det behövs fler hjärtstartare där hjärtstoppen faktiskt sker. Idag är knappt 1 av 10 hjärtstartare tillgängliga efter kontorstid. På samma sätt som det finns brandsläckare överallt borde det finnas hjärtstartare tillgängliga överallt.

Skriv på Hjärtuppropets namninsamling till Sveriges kommuner och regioner – och var med och verka för en förändring i denna viktiga fråga. Namninsamlingen syftar till att opinionsbilda och påverka makthavarna för allmänhetens gemensamma bästa. Ju fler som skriver på desto starkare blir vårt budskap. Varje underskrift räknas.

Skriv under Hjärtuppropets namninsamling. Varje underskrift räknas.

@fanny_josefine

Jag är stolt Ambassadör för Hjärtuppropet!6000 svenskar drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Bara 600 överlever.Hjärtuppropet uppmanar fler till att lära sig hjärt-lungräddning och slå ett hårt slag för fler hjärtstartare.

♬ originalljud – Fanny josefine

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.