Under våren kan ingen ha missat snacket som går kring TikTok. Men passar plattformen för företag? Är inte målgruppen väldigt ung?

Jag har själv använt TikTok i lite mer än ett år och byggt upp en profil med över 850 000 följare. Under våren kan jag se att det har det blivit ett ökat intresse bland både äldre och företag. Många är nyfikna men vet inte om TikTok är rätt. Här kommer några fördelar.

Varumärkesbyggande

Fler och fler företag skapar egna konton på TikTok för att publicera innehåll som är lättsamt och som ligger i linje med deras varumärke. Chipotle,  Gymshark och Fashionnova är företag som på olika sätt snabbt byggt upp starka profiler på TikTok. 

Prisvärda kampanjer med influencers

Det finns en otrolig potential inom influencer samarbeten på TikTok vilket fler företag borde utnyttja just nu. Det är en ny marknad och relativt billigt kan du göra kampanjer och skapa trender som kan få potential att bli virala

Lång besökstid

Testa att ladda ner appen och du kommer märka att du relativt snabbt blir fast. Appen bygger på korta videoklipp och eftersom videoklipp tar längre tid att kolla på än bilder så du kommer automatiskt spendera längre tid i appen. Det är även “never ending scrolling”, flödet av nya videor tar aldrig slut.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om hur ditt företag kan komma igång med TikTok. Vill du besöka min profil heter jag @fanny_josefine
Läs mer här eller maila mig på fanny.ahlfors@gmail.com

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.